Prefectul Radu Prisacaru acorda sprijin pentru relansarea culturii iesene

prisacaru_radu.jpgPe 16 februarie, prefectul judetului Iasi, Radu Prisacaru (foto), a fost prezent, alaturi de importanti oameni de cultura, la prezentarea Raportului de activitate a Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National.
Directorul Directiei, Vasile Munteanu, a prezentat situatia existenta la acest moment in acest domeniu de activitate, pragmatic, din care a reiesit faptul ca domeniul culturii si cultelor, precum si situatia monumentelor, se afla intr-o criza care se poate aprofunda daca nu se intervine imediat si eficient. Analizand situatia prezentata, prefectul Radu Prisacaru si-a declarat sprijinul neconditionat pentru revigorarea culturii iesene si in special promovarea ei atat in plan intern, cat si in plan international.

Din discutiile avute cu participantii la Raport, s-au creionat mai multe directii de actiune si o serie de proiecte care trebuie in mod obligatoriu materializate in actiuni menite sa confirme Iasul ca si capitala a culturii. In acest sens, prefectul Radu Prisacaru a afirmat public ca specialistii pe proiecte din cadrul Compartimentului de Integrare Europeana si Relatia cu O.N.G-urile vor oferi consultanta necesara atragerii fondurilor europene tuturor celor interesati pentru implementarea de programe in domeniul culturii si cultelor. De asemenea, s-a pus accentul pe aprofundarea relatiilor dintre institutiile de cultura si organizatiile neguvernamentale interesate de acest domeniu.

Un alt proiect agreat de cei prezenti a fost materializarea unei strategii de promovare a culturii iesene, pe toate planurile, inclusiv in privinta construirii unui site destinat strict domeniului cultural si de patrimoniu.

O idee propusa de reprezentantii ONG-urilor prezente la discutii si agreata de cei prezenti a fost analizarea posibilitatii instituirii unui fond destinat pregatirii specialistilor in managementul cultural. Spre exemplu, se are in vedere oferirea unor burse pentru cei interesati in a deveni specialisti in acest tip de management.

In incheiere, prefectul Radu Prisacaru a propus o noua intalnire cu reprezentantii institutiilor de cultura si ai ONG-urilor cu profil cultural, pentru a identificarea de noi solutii destinate revigorarii culturii iesene. (Un material de Ionut CALUSCHI)