Prefectul Lazar Madaras sustine infiintarea unui teatru in Drobeta-Turnu Severin

Un grup de oameni de cultura din Drobeta-Turnu Severin a solicitat prefectului judetului Mehedinti, Lazar Madaras, sprijin pentru infiintarea unui teatru local.
In urma cu aproape trei ani, in Consiliul Judetean Mehedinti s-a promovat o hotarare de infiintare a unei asemenea institutii de cultura, dar din cauza lipsei de fonduri aceasta nu a devenit functionala, fapt care i-a nemultumit pe initiatori.

”Voi interveni pentru ca aceasta idee sa prinda viata. Mehedintenii au nevoie de un teatru al lor, mai ales ca Palatul cultural Theodor Costescu dispune de tot ce este necesar pentru desfasurarea unei asemenea activitati. Am propus celor care mi-au cerut sprijinul sa intocmeasca un program in acest sens, sa-l propuna mai intai Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin, dupa care eu voi face demersurile legale la Ministerul Culturii pentru obtinerea fondurilor necesare”, a declarat, pentru Rompres, prefectul Lazar Madaras. In Drobeta-Turnu Severin exista deja un nucleu de actori si regizori profesionisti care au pus in scena, cu diferite ocazii, cateva dintre piesele valoroase ale dramaturgiei romanesti.