Prefectul judeţului Sălaj şi-a anunţat demisia

Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a anunţat pe 26 noiembrie că îşi dă demisia, înaintând în acest sens Ministerului Afacerilor Interne o cerere privind încetarea detaşării sale în funcţiei publică de prefect al judeţului, încetarea mandatului de prefect urmând a deveni efectivă în momentul în care va fi aprobată printr-o Hotărâre de Guvern şi va fi publicată în Monitorul Oficial.

În cadrul conferinţei de presă, prefectul Florin Florian a prezentat câteva aspecte din activitatea pe care desfăşurat-o, timp de doi ani şi nouă luni, la conducerea instituţiei. Printre realizările mandatului său de prefect, Florin Florian a amintit operaţionalizarea punctelor de lucru SMURD din Sărmăşag şi Sâmnihaiu Almaşului, respectiv a heliportul şi elicopterul SMUD din Jibou, închiderea tuturor celor nouă focare apărute în gospodăriile populaţiei sau proiectul de reabilitare din temelii a sediului administrativ, în acest caz fiind singura prefectură din ţară care a reuşit atragerea de fonduri europene.

La nivelul reprezentării internaţionale, Florin Florian a menţionat că a avut întâlniri cu ambasadori precum cel al SUA, Franţei, Belarusului, Kazahstanului sau Federaţiei Ruse, întâlniri în care s-a încercat, alături de autorităţile judeţene, o promovare cât mai bună a Sălajului, atât din punct de vedere economic, cât şi turistic.

La încetarea mandatului, Florin Florian se va întoarce pe funcţia de director al Inspectoratului de Stat în Construcţii Sălaj, de unde a fost detaşat pentru a fi prefect, începând cu martie 2017. AGERPRES