Noul prefect al judeţului Sălaj, Florin Florian, a fost învestit în funcţie pe 10 martie, ceremonia de depunere a jurământului desfăşurându-se în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene şi a directorului general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Gheorghe.

La începutul festivităţii, Teodor Gheorghe a dat citire hotărârilor de Guvern de miercuri, 8 martie, privind aplicarea mobilităţii pentru fostul prefect, Marin Niţu, numit în funcţia de inspector guvernamental, respectiv numirea, cu caracter temporar, în funcţia de prefect al judeţului Sălaj a lui Florin Florian.

În vârstă de 42 de ani, noul prefect este de profesie inginer şi a ocupat anterior funcţia de director al Inspectoratului de Stat în Construcţii Sălaj. „Sunt inginer de profesie, cu o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul în care m-am specializat, atât în mediul privat, cât şi în administraţia centrală şi locală. Afirm cu sinceritate că sunt un om pragmatic şi mă angajez astăzi, în faţa dumneavoastră şi a sălăjenilor, să depun toate diligenţele pentru ca programul de guvernare, aflat deja în curs de implementare, să schimbe în bine viaţa fiecărui cetăţean al judeţului”, a declarat, la festivitatea de învestire, Florin Florian.

Noul prefect a adăugat că îşi propune o altă abordare a activităţii instituţiei, alături de recredibilizarea instituţiilor statului. „Îmi propun să am o altă abordare a activităţii Prefectului, deoarece s-a instaurat oarecum o activitate de rutină şi de aici s-au născut diverse interpretări. Voi fi activ şi prezent în judeţ şi îmi doresc ca la finalul mandatului, indiferent când va fi acel moment, să puteţi afirma că Prefectul Judeţului Sălaj şi-a îndeplinit misiunea şi că viziunea mea a adus o schimbare în bine în administraţie. De asemenea, îmi propun împreună cu fiecare dintre şefii instituţiilor deconcentrate, cu fiecare primar, fiecare funcţionar public, să recredibilizăm instituţiile Statului, să le demonstrăm oamenilor că rolul nostru este acela de a implementa programe şi proiecte în beneficiul lor, că Statul le apară drepturile şi libertăţile conferite prin Constituţia României şi prin legile ţării”, a adăugat Florin Florian. AGERPRES