Prefectul judeţului Hunedoara le cere primarilor să se implice mai mult pentru stoparea creşterii cazurilor de COVID-19

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a adresat o scrisoare deschisă către toţi primarii din zonă, solicitându-le să se folosească de toate prevederile legale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus şi stoparea creşterii numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În scrisoarea deschisă se arată că numărul bolnavilor de COVID-19 este în creştere, iar locurile la Terapie Intensivă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă sunt ocupate în totalitate.

Incidenţa la nivelul judeţului a ajuns la 3,18 la 1.000 locuitori, iar numărul localităţilor cu un indice de peste 3 persoane pozitive raportate la 1.000 locuitori a ajuns la 141. (…) Vă solicit să vă folosiţi de toate prevederile legale pentru stoparea creşterii numărului de persoane infectate din localitatea dumneavoastră. Luaţi toate măsurile care se impun, dumneavoastră şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenţie luate de autorităţi“, se menţionează în scrisoarea adresată primarilor din judeţul Hunedoara.

Prefectul a mai solicitat primarilor să informeze populaţia despre situaţia reală din fiecare localitate, în paralel cu conştientizarea oamenilor faţă de pericolul infectării cu SARS-CoV-2. AGERPRES