Prefectul judeţului Gorj, Cristinel Rujan, a demisionat, pe 7 iulie, din funcţie, el susţinând că a fost supus la „presiuni constante” în această perioadă.

„Mi-am dat demisia din funcţia de prefect al judeţului Gorj având în vedere presiunile constante la care am fost supus în această perioadă, încă din luna februarie, când primul ministru al Guvernului României, domnul Ludovic Orban, a făcut o afirmaţie la debutul unei şedinţe de Guvern, când spunea că sunt singurul prefect din vechea gardă, moment care a reprezentat un semnal pentru cei care au înţeles că trebuie să exercite asupra mea anumite presiuni, anumite acţiuni de hărţuire, vorbind din perspectivă instituţională. Faptul că în momente foarte delicate pentru noi toţi, în momentul în care noi suntem implicaţi 100% în gestionarea problemei noului coronavirus, sunt realizate controale care să genereze o stare de tensiune şi să impună o abordare perturbantă a activităţii Prefecturii Gorj, având ca obiectiv principal persoana prefectului, în speţă a mea, de sorginte politică, mai ales că am fost cel care, fiind protejat de lege, nu am putut fi schimbat din această funcţie. Este un act de demnitate”, a declarat Cristinel Rujan.

Corpul de Control al MAI efectuează, marţi, verificări în instituţie. „Nu are importanţă ce tematică de control este expusă în documentaţia cu care vine Corpul de Control, pentru că pe hârtie se pot scrie multe, ci contează efectul acestor controale repetate sau, mai precis, ce se urmăreşte, efectul de presiune, intimidant, al acestor controale, care să pună într-o tensiune maximă pe cei din Instituţia Prefectului. Aşa că indiferent ce-ar fi, nu poate avea o finalitate administrativă, întrucât în Prefectura Gorj, în timpul exercitării funcţiei mele de prefect, absolut toate actele au fost emise în deplină legalitate”, a mai spus Rujan.

Cristinel Rujan a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Gorj în august 2019. AGERPRES