Prefectul judeţului Caraş-Severin îl acuză de ilegalităţi pe primarul din Băile Herculane

tunea_octavian.jpgPrefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a adus joi, într-o conferinţă de presă, o serie de acuze la adresa primarului oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că deţine această funcţie pentru a veghea la respectarea legii, fapt pentru care Prefectura judeţului Caraş-Severin a returnat câteva din hotărârile Consiliului Local Băile Herculane considerate a fi ilegale, însă au revenit la Prefectură în aceeaşi formă.

‘În cazul în care aceste hotărâri sunt în continuare ilegale, ele sunt atacate în contencios administrativ pentru anulare’, a declarat prefectul Octavian Ţunea.
Potrivit acestuia, în oraşul Băile Herculane există şase hotărâri de consiliu local care au fost aprobate ilegal.

‘Toate se referă la transferul unor suprafeţe de teren din domeniul statului român în administrarea consiliului local, fără ca statul să îşi fi dat acordul în prealabil. Mai exact, este vorba despre două suprafeţe amplasate în faţa şi în spatele Hotelului Ferdinand, unde unul dintre acţionari este Vasilescu Gligore, rudă de gradul întâi cu primarul. În faţa hotelului suprafaţa este de 560 de metri pătraţi, iar cea din spate are o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi, ambele figurează ca suprafeţe împădurite şi au ca proprietar statul român’, a afirmat Octavian Ţunea.
Potrivit legii, spune prefectul de Caraş-Severin, statul trebuie să îşi dea acordul pentru transfer, după care consiliul local trebuie să vină şi să aprobe decizia în plen.

Prefectul susţine că hotărârile de consiliu local atacate prevăd, în cea mai mare parte, dezlipiri de suprafaţă din proprietatea statului, sau de la persoane fizice. Acesta a mai precizat că a sesizat şi organele abilitate să facă cercetări cu privire la dezlipirile respective.

În aceeaşi conferinţă de presă, prefectul Octavian Ţunea a afirmat că îşi simte poziţia ameninţată în ideea că oameni politici ai judeţului consideră că pot schimba atât prefectul, cât şi şefii unor instituţii deconcentrate, făcând aici referire la primarul oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, şi primarul oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion-Simi, cei care au fost desemnaţi la conducerea PDL Caraş-Severin după plecarea preşedintelui filialei judeţene, Sorin Frunzăverde. AGERPRES