Noul prefect al judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a fost învestit pe 5 aprilie  în funcţie, printr-o ceremonie la care au participat parlamentari, primari, şefi ai instituţiilor publice deconcentrate şi funcţionari ai Prefecturii. Instalarea noului prefect şi depunerea jurământului a avut loc în prezenţa directorului Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Teodor Iulian Gheorghe.

Sunt conştient de faptul că această funcţie implică o responsabilitate enormă. Nu este o misiune uşoară şi provocările cărora trebuie să le fac faţă sunt multe şi complexe. Îmi doresc să nu îi dezamăgesc pe botoşăneni şi, de aceea, îi asigur că voi face tot ceea ce ţine de mine şi de funcţia de prefect pentru a comunica permanent cu ei şi pentru a încerca să le rezolv legal problemele„, a afirmat Şlincu.

Dan Şlincu a fost numit prefect al judeţului Botoşani printr-o hotărâre de guvern emisă pe 30 martie. El va ocupa funcţia prin detaşare, înlocuindu-l pe Dan Nechifor, care a revenit pe postul de director adjunct al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi. Şlincu a ocupat, până în prezent, funcţia de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. El are 45 de ani şi este de profesie economist. AGERPRES