constantinescu_adrian.jpgPrefectul Adrian Constantinescu a solicitat, miercuri, tuturor primarilor să intervină pentru sprijinirea persoanelor vârstnice pe timpul iernii. El s-a arătat îngrijorat de numărul mare de incendii în urma cărora persoane în vârstă au decedat.

Constantinescu a cerut primarilor să identifice locuinţele cu grad ridicat de risc la incendii şi să ajute persoanele în vârstă să execute lucrările de reparaţii şi întreţinere a coşurilor de fum şi a sistemelor de încălzire.

‘Sunt persoane care din cauza vârstei, a problemelor financiare cu care se confruntă, nu se pot pregăti aşa cum trebuie pentru venirea frigului. Îi rog pe domnii primari, pentru că ei ştiu foarte bine ce probleme sociale sunt în comunităţile pe care le conduc, să meargă în casele oamenilor, să facă verificări şi să ajute la intervenţiile necesare. Vorbim de salvarea unor vieţi’, a declarat prefectul de Botoşani.

Adrian Constantinescu a recomandat primarilor să îşi îndrepte atenţia şi asupra instalaţiilor electrice improvizate sau defecte, care pot genera foarte uşor incendii.

‘Vor trebui verificate cu prioritate locuinţele persoanelor în vârstă, ale celor cu probleme de sănătate, dar şi gospodăriile în care locuiesc mulţi copii’, a adăugat Constantinescu.
În ultimele două săptămâni, trei persoane, toate peste 80 de ani, şi-au pierdut viaţa în incendii care le-au cuprins locuinţele. AGERPRES