Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Mica Oprea, a anunţat că a solicitat eliberarea sa din funcţie începând cu data de 1 februarie.

Demisia sa a a fost cerută, începând cu luna decembrie a anului trecut, atât de către angajaţi din rândul Instituţiei Prefectului, cât şi de lideri politici judeţeni, aceasta fiind acuzată de comportamente nepotrivite în relaţia cu subordonaţii.

Mica Oprea, care a fost instalată în funcţie în urmă cu un an, şi-a anunţat demisia pe pagina de socializare, adăugând că în întreaga activitatea profesională a avut ca priorităţi interesul cetăţeanului şi modernizarea sistemului public.

„Pe 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud începând cu data de 1 februarie. În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetăţeanul şi interesul lui. Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate şi implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public faţă de cetăţenii care contribuie la bugetul de stat. Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine şi implicare 100%. Cine nu are aceste calităţi şi pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat. Mulţumesc pentru colaborarea instituţională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă şi în primul rând, cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Dumnezeu să ne ajute fiecăruia aşa cum gândim şi facem!”, a scris Mica Oprea, pe Facebook.

Primul care a cerut public demisia prefectului este un fost ocupant al acestei funcţii, în prezent şef serviciu în cadrul Prefecturii, Ovidiu Frenţ, care a acuzat-o pe Mica Oprea, în 22 decembrie 2022, de atitudini nepotrivite în relaţia cu unii angajaţi ai Instituţiei Prefectului.

Zilele trecute, organizaţia USR Bistriţa-Năsăud a cerut acelaşi lucru, după apariţia în presa locală şi pe reţelele de socializare a unor noi dezvăluiri despre relaţia Micăi Oprea cu un subordonat diagnosticat cu cancer în cursul anului trecut.

Vineri, acestui demers i s-a alăturat preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, iar deputatul PNL Diana Morar i-a cerut preşedintelui PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe Facebook, să tranşeze această chestiune.

Mica Oprea a fost numită prefect în ianuarie 2022 la propunerea organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, fără a fi membru de partid, şi era secondată de subprefecţi de la PNL şi UDMR. AGERPRES