Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost ales preşedinte al Comitetului de Bazin Someş-Tisa

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a fost ales miercuri preşedinte al Comitetului de Bazin Someş-Tisa, în cadrul şedinţei acestui for organizat la Bistriţa cu ocazia marcării Zilei mondiale a apei.

“Acest Comitet de Bazin va avea un sprijin necondiţionat din partea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud şi a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. În noua calitate, vreau să mă implic să vedem ce putem face în plus, să aducem un plus valoare acestui comitet”, a declarat Ţintean.

Comitetul de Bazin Someş-Tisa este format din 19 membri, din rândul cărora fac parte prefectul de Bistriţa-Năsăud, preşedinţii consiliilor judeţene Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, primarii oraşelor Zalău, Cluj-Napoca şi Beclean, directori din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, câte un reprezentant de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, directorul general al Companiei REMIN Baia Mare.

În cadrul şedinţei au mai fost prezentate date privind Planul de management al spaţiului hidrografic Someş- Tisa şi Planul de management al riscului la inundaţii, aflate în curs de elaborare, privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră şi stadiul actual al proiectului “Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Someş-Tisa”, realizat cu fonduri europene. AGERPRES