Prefectul judetului Arges declara razboi hotilor de lemne

Prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu, este decis sa opreasca furtul de lemne din paduri, in acest sens el dispunand constituirea unor echipe speciale care sa patruleze non-stop in zonele cunoscute ca fiind frecventate de hotii de lemne.

El a declarat ca, incepand de marti, echipe din care fac parte politisti, jandarmi si lucratori de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic vor patrula non-stop in zonele frecventate de hotii de lemne.

Prefectul argesean a mai afirmat ca, potrivit rapoartelor pe anul trecut, la nivelul judetului, au fost impadurite peste 100 hectare de teren, in timp ce mai mult de 35 au fost defrisate. Pe de alta parte, daca din padurile statului nu au disparut mai mult de 4.000 metri cubi, din cele apartinand domeniului privat au fost taiati aproximativ 100.000 metri cubi de lemn, a precizat Davidescu. Prefectul a adaugat ca furturile se realizeaza cu avize de insotire a transportului de material lemnos, tiparite ilegal si care pot fi achizitionate in alb, de la colt de strada.AGERPRES