Prefectul Harghitei acuza:

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, si-a exprimat nemultumirea fata de inmultirea furturilor de material lemnos si a recunoscut ca “jaful din padurile judetului continua”.
Declaratiile au fost facute in timpul videoconferintei organizate cu prilejul bilantului Jandarmeriei Romane, la care a luat parte si ministrul admnistratiei si internelor, Vasile Blaga. Constantin Strujan a afirmat, ulterior, ca cele mai mari probleme se inregistreaza in zona Vlahita, acolo unde nici macar padurarii nu vor sa mai lucreze, de teama hotilor de lemne. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a convocat, in ultimele doua zile, mai multe sedinte cu factorii responsabili care vor elabora un plan de actiuni pentru stoparea fenomenului. Strujan spune ca principala cauza identificata este proasta administrare a padurilor retrocedate proprietarilor, acestia continuand sa le taie, chiar daca incheie contracte de paza cu ocoalele silvice.

“Vom utiliza toate prerogativele si mijloacele de care dispunem pentru a opri taierile ilegale si pentru a reinstaura ordinea si linistea publica in zona Vlahita