Prefectul Harghitei a dispus controale la toate taberele şcolare din judeţ

andrei_jean_adrian.jpgPrefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat miercuri primăriilor din judeţ să comunice locurile în care se vor organiza tabere, activităţi similare taberelor şi excursii, urmând ca acestea să fie verificate pentru a se vedea dacă oferă condiţii corespunzătoare de cazare, masă şi agrement.
Prefectul a declarat pentru AGERPRES că siguranţa elevilor trebuie asigurată chiar dacă anul şcolar ia sfârşit, pentru că în anii trecuţi au existat situaţii în care copii au suferit toxiinfecţii alimentare sau alte probleme care au pus în pericol sănătatea şi siguranţa elevilor.

“Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, creşterea siguranţei atât în unităţile de învăţământ, cât şi a elevilor şi cadrelor didactice nu înseamnă doar activităţi de prevenire pe parcursul anului şcolar, ci trebuie să se extindă şi în timpul vacanţelor, cu implicarea directă a părinţilor, a cadrelor didactice, a instituţiilor de control care au atribuţii clare în apărarea sănătăţii populaţiei, dar şi a autorităţilor locale pe raza cărora se desfăşoară aceste tabere”, a afirmat Adrian Jean Andrei.

El a menţionat că după ce primarii comunică locurile de desfăşurare a taberelor sau a activităţilor similar, instituţiile cu atribuţii de control “vor verifica modul şi condiţiile de cazare, masă şi agrement de care copiii se vor bucura pe perioada vacanţei de vară”.

Anul trecut, inspectorii pentru protecţia consumatorilor din Harghita au închis temporar două tabere şcolare din cauză că nu aveau autorizaţii de funcţionare şi au găsit nereguli şi la celelalte controlate, inclusiv la unităţile de alimentaţie publică ce deserveau masa pentru elevii aflaţi în tabere. AGERPRES