Prefectul judeţului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, vrea ca în procesul de verificare a dosarelor de retrocedare să fie implicaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor membre în Comisia de Fond Funciar.

Reprezentantul Guvernului spune că în prezent de acest proces de verificare se ocupă strict angajaţii Instituţiei Prefectului şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
‘Voi convoca o şedinţă săptămâna viitoare pentru a da atribuţiuni clare de procesare a dosarelor de cereri şi ai altor membri ai comisiei decât angajaţii Prefecturii şi angajaţii OCPI-ului. Eu, în calitate de prefect, sunt preşedintele comisiei, dar am un singur vot, subprefectul este secretarul comisiei dar are un singur vot, dar aceleaşi voturi în comisie le au şi reprezentanţi ai Romsilva, de la celelalte instituţii. În urma discuţiilor purtate săptămâna trecută am ajuns la concluzia că prin ordin o să impunem procesarea datelor de către ceilalţi reprezentanţi. În primul rând de către reprezentanţii Romsilva’, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, prefectul a acuzat Romsilva că nu are o poziţie coerentă atunci când se pune problema retrocedării de pădure. Astfel, pe de o parte în Comisia de Fond Funciar, reprezentantul Direcţiei Silvice este de acord cu soluţiile propuse pentru retrocedare, pentru ca, ulterior, deciziile să fie atacate în instanţă de către juriştii Direcţiei Silvice. AGERPRES