Prefectul de Vrancea vrea centre medicale în zonele de risc

Prefectul judeţului Vrancea, Sorin Hornea, a cerut, miercuri, analizarea situaţiei medicilor de familie din mediul rural în special pentru zonele care pot rămâne izolate în urma unor fenomene meteo extreme.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că, deoarece medicii de familie fac naveta către comunităţile rurale, au fost situaţii când bolnavii nu au putut primi asistenţă medicală când unele localităţi au fost izolate din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. În plus, a explicat Sorin Hornea, s-au constatat situaţii când dispensarele medicale nu erau dotate corespunzător.

“Vreau de la Direcţia de Sănătate Publică o analiză a problemelor pentru că aceste deficienţe trebuie corectate. Nu cred că ce s-a făcut în trecut mai poate fi schimbat. Încercăm să corectăm ce se mai poate. În zonele de risc trebuie să avem centre medicale dotate. Trebuie să avem soluţii – şi acolo locuiesc oameni care trebuie să fie ajutaţi”, a afirmat prefectul Sorin Hornea. AGERPRES