Prefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaei, s-a declarat total nemultumit de activitatea Companiei Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), sectia Vaslui, cu ocazia primei ninsori cazute in judet.
Pe 12 noiembrie, circulatia pe drumurile nationale din Vaslui s-a desfasurat cu dificultate din cauza poleiului format pe sosea si a imposibilitatii imprastierii de material antiderapant de catre putinele utilaje de care mai dispune Sectia Vaslui a CNADN. „Nu este posibil sa se circule in astfel de conditii pe niste drumuri nationale”, a declarat
prefectul judetului, care le-a cerut tuturor membrilor Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta sa se implice in inlaturarea efectelor zapezii.

„Avem trei raspanditoare de material antiderapant, cate unul pe fiecare district din Vaslui, Barlad si Husi. Material antiderapant mai avem de anul trecut vreo 1.400 de tone, dar este foarte putin, in conditiile in care se consuma cateva sute de tone pe zi”, a spus Gicu Maftei, seful sectiei Vaslui a CNADN.

Reprezentantii sectiei vasluiene a CNADN opineaza ca situatia s-ar putea imbunatati dupa noiembrie, atunci cand de imprastierea de material antiderapant si de deszapezirea drumurilor ar urma sa ocupe o firma privata.