Prefectul de Suceava cere populaţiei să denunţe persoanele care nu respectă autoizolarea sau carantina

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut un apel către populaţie să respecte toate hotărârile privind autoizolarea şi carantina şi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 despre orice persoană care nu respectă măsurile impuse de autorităţi.

“Facem încă o dată apel la conştiinţa cetăţenilor, să respecte hotărârile legate de autoizolare şi carantină, precum şi la spiritul civic, anunţând la 112 orice persoană care nu respectă măsurile”, a transmis Moldovan.

Totodată, el a solicitat directorului DSPJ Suceava, în urma unei analize recente a modului în care se desfăşoară activitatea în spaţiile destinate carantinării, desemnarea unor persoane responsabile pentru fiecare punct, care să poată asigura “o comunicare rapidă şi obiectivă” între cetăţenii aflaţi în carantină şi mediul extern, respectiv rude, furnizori de servicii.

Prefectul a precizat că responsabilul desemnat al centrului de carantină se va asigura că sunt respectate toate măsurile de protecţie şi va stabili un orar al fluxului de produse şi servicii. Moldovan a mai spus că, în această perioadă, a avut întâlniri cu reprezentanţi ai unor societăţi cu activitate hotelieră, pentru a găsi noi spaţii necesare carantinării.  AGERPRES