Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a fost condamnat de Judecatoria Iasi la un an de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce in urma cu patru ani a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea unui copil.
Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Iasi, Florin Colipca, Onofrei a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare simpla, astfel ca nu va fi supravegheat de catre Politie pe perioada de un an. Colipca a spus ca judecatorii au luat in considerare circumstante atenuante, cum ar fi faptul ca Onofrei nu are antecedente penale, precum si faptul ca a acoperit integral daunele solicitate de familia copilului mort in urma accidentului.

Prefectul de Suceava a declarat ca va ataca decizia instantei.

In 29 iunie 2002, Orest Onofrei a fost implicat intr-un accident rutier in comuna bacauana Cleja, accidentand mortal un copil de 8 ani. In momentul in care copilul a aparut pe sosea, Onofrei ar fi virat la dreapta, dar nu a reusit sa evite impactul, Paul H. fiind aruncat pe capota. Masina a rulat inca 28 de metri, dupa care a intrat intr-un sant si apoi intr-un podet, moment in care baiatul a fost proiectat la 13 metri si a suferit un traumatism vertebro-medular cervical, care i-a fost fatal.

Procurorii au ajuns la concluzia ca vinovati pentru producerea accidentului sunt atit copilul, care a traversat prin loc nepermis si fara sa se asigure, cat si Orest Onofrei, care ar fi condus cu viteza prea mare, pe o ploaie torentiala. Dosarul prefectului sucevean a fost trimis initial judecatorilor bacauani, dar a fost stramutat la Iasi, procesul fiind amanat de mai multe ori.