sinescu_florin.jpgPrefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat presei, miercuri, că a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean reinventarierea microbuzelor pentru transportul elevilor, după ce a primit o serie de sesizări potrivit cărora unele maşini nu ar fi folosite.

Potrivit prefectului, în evidenţe figurează un număr de 90 de microbuze. În cazul în care sesizările se vor confirma, Sinescu a spus că microbuzele nefolosite vor fi date altor unităţi de învăţământ, în funcţie de necesităţi. Totodată, el a cerut verificarea stării tehnice a microbuzelor şcolare. Sinescu a precizat că, pentru noul an de învăţământ, de la Ministerul Educaţiei s-au solicitat 32 de microbuze şcolare noi, în special pentru zona de munte.

Săptămâna trecută, şeful IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, declara că a solicitat de la Ministerul Educaţiei, pentru noul an şcolar, 30 de microbuze noi şi că la nivelul judeţului există aproximativ o sută de astfel de maşini, multe dintre acestea uzate. Potrivit lui Lazăr, Ministerul Educaţiei are în vedere achiziţionarea a 800 de microbuze destinate transportului elevilor din mediul rural, până la sfârşitul acestui an. AGERPRES