Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a solicitat constructorului centuri de ocolire a municipiului reşedinţă un grafic accelerat de lucrări, astfel încât o porţiune din investiţie să fie deschisă în această toamnă, informează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, prefectul Radu Bud şi directorul adjunct din cadrul Direcţiei Regional de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Sabău, în prezenţa dirigintelui de şantier Giorgio Gasparetto, au efectuat o vizită pe şantier, iar ulterior a avut loc o şedinţă de analiză cu directorul general regional la DRDP Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul firmei constructoare, Giovanni Demicheli, managerul de proiect Fernando Lopes şi consultantul responsabil de calitate, Ioan Câmpean.

„Cu toate că lucrările se desfăşoară conform graficului stabilit, în special execuţia lucrărilor complexe de la pasajele denivelate şi podul peste râul Someş, prefectul consideră că această perioadă este prielnică pentru o mobilizare mai bună, existând atât frontul de lucru, cât şi resurse disponibile. Prefectul şi directorul regional au solicitat constructorului un grafic de lucrări accelerat pentru a se asigura că până la toamnă va fi dat în exploatare cel puţin tronsonul care leagă prin noul pod peste râul Someş DN 19 Satu Mare – Carei de DN 19A Satu Mare – Petea, respectiv până la data de 23 iunie 2021 întreaga lucrare va fi finalizată”, precizează sursa citată.

Cu excepţia viitorului pasaj peste calea ferată dublă Satu Mare – Halmeu/Baia Mare, unde se aşteaptă relocarea conductei magistrale de gaz metan pentru începerea lucrărilor, celelalte nouă lucrări complexe de traversări au stadii de execuţie avansate şi foarte avansate.

„Săptămâna viitoare, reprezentanţii beneficiarului se vor afla din nou pe şantier, urmând să convină noile termene împreună cu constructorul. Fiind unul dintre proiectele guvernamentale de importanţă majoră pentru dezvoltarea municipiului şi a judeţului, prefectul rămâne angajat într-o susţinere totală pentru finalizarea la termen a acestei lucrări, cu respectarea condiţiilor de calitate şi siguranţă”, a mai arătat Instituţia Prefectului. AGERPRES