Prefectul de Satu Mare a fost primit de prefectul departamentului Drome

Dupa participarea la inaugurarea noii statii de pompieri din localitatea franceza Saint-Marcel-les-Valence, prefectul de Satu Mare, Radu Bud, s-a intalnit cu prefectul departamentului Drome, Jean Claude Bastion.
Intalnirea dintre cei doi prefecti a prilejuit schimbul de informatii privind judetul Satu Mare respectiv departamentul Drome, aspecte din activitatea profesionala dar si modul de solutionare a unor probleme specifice fiecarei zone. Prefectul Jean Claude Bastion a subliniat ca incurajeaza si sustine demersurile relatiile de infratire dintre localitatile din departamentul pe care-l conduce si localitati din alte tari, iar relatia dintre Saint-Marcel-les-Valence si Halmeu este un exemplu cat se poate de elocvent in privinta avantajelor reciproce a unor astfel de colaborari si care in timp duc la stabilirea unor legaturi intre cetatenii celor doua comunitati. Prefectul Radu Bud i-a adresat omologului francez invitatia de a vizita judetul Satu Mare, invitatie care a fost acceptata cu mare placere si i se va da curs in masura posibilitatilor de catre inaltul demnitar.

In cadrul vizitei pe care o efectueaza in Franta, prefectul Radu Bud a mai avut programata o intalnire cu presedintele Consiliului General al departamentului Drome, Didier Guillame. In cadrul discutiilor a fost evidentiat un aspect interesant si anume faptul ca localitatea Burg le Peage, in care Didier Guillame a fost ales primar dar si-a suspendat aceasta calitate odata cu alegerea sa ca presedinte al Consiliului General, are semnat un protocol de infratire cu localitatea Schwaz din Austria, prefectul Radu Bud informandu-l pe Didier Guillame ca municipiul Satu Mare este infratit de curand cu Schwaz. Prin urmare s-a lansat propunerea realizarii unui protocol de infratire si intre Satu Mare si Burg le Peage sau Valence, localitatea de resedinta a departamentului Drome.