Prefectul judeţului Sălaj, Filonaş Chiş, a cerut solicitat miercuri, la întâlnirea grupului mixt de lucru pentru incluziunea romilor, demararea unei campanii de educaţie sanitară a tinerelor, în condiţiile în care în 2012 circa 200 de minore din judeţ au devenit mame.

„Întrucât în urma statisticilor rezultă că, în anul 2012, în jur de 200 de minore cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani au devenit mame şi având în vedere că în primele şase săptămâni ale anului curent peste 20 de minore au rămas gravide, prefectul judeţului a solicitat reprezentantului romilor din cadrul Instituţiei Prefectului să demareze o campanie de educaţie sanitară, din care să facă parte şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Oana Ciobanu.

Instituţia Prefectului a organizat, miercuri, întâlnirea grupului mixt de lucru pentru incluziunea romilor, având pe ordinea de zi evaluarea Planului Judeţean de Măsuri pentru incluziunea romilor pentru anul 2012, revizuirea planului pentru anul 2013 şi analiza situaţiilor apărute în semestrul II-2012 cu privire la comunităţile de romi din judeţ.

În acest context, prefectul judeţului Filonaş Chiş a precizat că proiectele strategice pentru comunităţile de romi sunt o prioritate pentru următoarea perioadă de programare a fondurilor europene. Având în vedere acest aspect, prefectul judeţului a subliniat că orice proiect care va fi accesat va fi important întrucât acesta va deveni un ghid de bună practică şi astfel va avea efecte multiplicatoare. AGERPRES