dobre adrian.jpgPrefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că lista spitalelor propuse pentru comasare sau transformare în centre de bătrâni „este orientativă, nu imperativă”.

Potrivit prefectului Adrian Dobre, decizia asupra viitorului unităţilor spitaliceşti revine autorităţilor din teritoriu care le administrează, şi nu Ministerului Sănătăţii.

„În urma celor apărute pe site-ul Ministerului Sănătăţii cu privire la strategia care vizează sistemul sanitar au apărut o serie de discuţii ce necesită lămuriri. Nu depinde de minister comasarea sau transformarea spitalelor în centre de bătrâni. După mai multe discuţii cu primarii şi directorii de spitale, am fost ieri la Ministerul Sănătăţii pentru a dezbate această problemă. Se pare că o serie de lucruri nu sunt complet înţelese. Autoritatea publică locală este cea care decide viitorul spitalului pe care îl are în subordine. (…) Lista care apare pe site-ul ministerului este orientativă, nu imperativă”, a declarat Adrian Dobre.


Administraţiile locale de la Bălţeşti, Azuga, Urlaţi şi Ploieşti au depus memorii la Prefectura Prahova, prin intermediul cărora susţin necesitatea continuării activităţii în spitale în condiţiile actuale. Municipalitatea a subliniat faptul că Spitalul de Boli Infecţioase nu trebuie să fie comasat cu Spitalul Municipal, pentru că cel dintâi nu se adresează numai locuitorilor din Ploieşti, ci şi celor din judeţ. Memoriile primite de prefect de la cele patru administraţii locale vor fi trimise Ministerului Sănătăţii. Potrivit MS, patru spitale din judeţ ar trebui să fie transformate în centre de bătrâni, iar încă şase unităţi sunt propuse pentru comasare. AGERPRES