Asociatia pentru Drepturile Omului LIDER din Targu Mures, a solicitat prefectului de Mures, Ciprian Minodor Dobre, sa il sanctioneze pe seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, dr. Silviu Morariu, pentru implicarea institutiei intr-o disputa politica.
APDO-LIDER a facut aceasta solicitare, dupa ce Silviu Morariu, in cadrul unei conferinte de presa, a cerut functionarilor publici din fruntea institutiilor deconcentrate, sustinuti de Partidul Democrat, sa se puna la dispozitia noilor ministri sau a prefectului judetului, pentru ca acestia sa decida daca ii vor mai pastra in functie sau nu. ”Solicitam public prefectului ca macar de aceasta data sa ia masuri de sanctionare a unui astfel de comportament, care aduce grave prejudicii atat imaginii institutiilor publice, cat si corpului din care aceasta persoana face parte, respectiv acela al functionarilor publici”, a aratat seful APDO-LIDER, Cornel Briscaru.

Acesta a subliniat ca aceste declaratii politice, date in timpul exercitarii atributiilor de conducator de serviciu public deconcentrat sunt in afara limitelor de conduita stabilite pentru un functionar al statului, conform actelor normative in vigoare. Briscaru a spus ca, prin lege, functionarilor publici le este interzis sa atraga institutiile pe care le conduc in dispute politice. ”Este pentru a doua oara cand Directorul ASP Mures implica indirect institutia intr-un astfel de dialog politic din calitatea detinuta, utilizand in acest mod institutia pe care o conduce ca pe un vehicul de propaganda politica”, a sustinut Cornel Briscaru.

Dr. Silviu Morariu a declarat ca le cere colegilor din PD sa faca aceleasi acte de demnitate pe care le-a facut si el in momentul in care Partidul Conservator, care l-a sustinut, s-a retras de la guvernare, adica sa se puna la dispozitia ministrului de resort pentru a le fi evaluata activitatea si eficienta. Acesta crede ca a venit vremea sa se lucreze cu aceeasi unitate de masura si ca asteapta din partea celor sustinuti de PD sa isi depuna mandatul si sa se puna la dispozitie pentru a fi evaluati.