Prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, a declansat marti o operatiune de control in unitatile de invatamant, ingrijorat de faptul ca din totalul de 530 doar 20% dispun de autorizatie sanitara de functionare.

„Toate scolile care nu pot asigura conditii normale de desfasurare a procesului de invatamant risca sa-si inchida portile. Nu putem accepta aceasta situatie, motiv pentru care vom pune la treaba autoritatile locale pentru demararea si impulsionarea lucrarilor de reabilitare a acestora”, a declarat prefectul Ion Mitu.

Potrivit acestuia, in special scolile din mediu rural au in dotare materiale didactice si mobilier degradate, nu dispun de apa potabila, de instalatii de termoficare sau sobe si nici de grupuri sanitare corespunzatoare. „Voi inventaria toate aceste scoli si voi solicita remedierea problemelor astfel incat in noul an scolar 2009-2010 atat elevii, cat si cadrele didactice sa-si desfasoare activitatile la standarde mult imbunatatite fata de cele constatate”, a afirmat prefectul Mitu. Inspectoratul Scolar al judetului Mehedinti a solicitat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii 30 de milioane de lei, suma necesara pentru repararea si modernizarea scolilor.