Prefectul de Mehedinti intervine pentru asigurarea de fonduri pentru Primaria Orsova

mitu_ion.jpgPrefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, a inceput, luni, demersurile catre autoritatile administrative centrale pentru alocarea de fonduri Primariei municipiului Orsova care se confrunta cu o serioasa problema financiara.

Potrivit sursei citate, pentru plata ajutoarelor la incalzirea cu lemne, de care beneficiaza 1.200 de familii, sunt necesare 450.000 de lei, iar pentru acordarea ajutoarelor sociale – 22.000 de lei. “De asemenea, am mai solicitat sprijin financiar si pentru decontarea salariilor asistentilor insotitori ai persoanelor cu handicap care au de primit 64.000 de lei”, a precizat prefectul Mitu.

In opinia acestuia, in cazul in care nu se va aproba o rectificare a bugetului municipiului Orsova, exista solutia de a se utiliza, cu aprobarile necesare, sumele necheltuite de la capitolul investitii, in felul acesta existand posibilitatea acoperirii in intregime a deficitului bugetar. “Odata cu alocarea banilor catre sectoarele aflate in impas vom asigura fonduri si pentru plata salariilor restante ale angajatilor primariei”, a concluzionat prefectul Mitu. AGERPRES