Prefectul de Mehedinti intervine pentru accelerarea lucrarilor la gara severineana

Prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, a intervenit, marti, la autoritatile centrale, pentru impulsionarea lucrarilor la gara CFR din Drobeta Turnu Severin. Potrivit sursei, pentru finalizarea investitiilor la aceasta a fost nevoie de circa sase milioane euro, suma care s-a dovedit insuficienta pentru amenajarea peroanelor si reamplasarea celor trei linii ferate.

“Am constatat ca pentru efectuarea reabilitarilor care nu au fost prevazute in proiectul initial, ar fi necesara suma de 20 milioane euro, lucru inacceptabil, care pune in pericol termenul de dare in exploatare a garii, construita dupa standarde europene. Am solicitat beneficiarilor acestor investitii sa regandeasca proiectul si sa gaseasca solutii pentru refacerea acestuia la un pret rezonabil”, a precizat Mitu.

In opinia prefectului Matu, ar fi nevoie in prima etapa, pentru intrarea in circuitul public in anul 2009 a garii CFR din Drobeta Turnu Severin, de aproximativ 1,2 milioane lei, suma solicitata Ministerului Transportului.