Prefectul de Maramureş a solicitat o verificare a situaţiei persoanelor care trăiesc în sate şi cătune izolate

rohian_anton.jpgPrefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a solicitat în regim de urgenţă, marţi, reprezentanţilor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă o verificare în termen de 24 de ore a persoanelor din satele şi cătunele izolate, îndeosebi celor situate în zonele de munte pentru a se cunoaşte starea acestora în cazul unor situaţii care ar necesita intervenţia de urgenţă.

“Ninsorile în zona de munte pot apărea în orice moment, în zona de munte vremea e foarte schimbătoare şi dorim să prevenim orice situaţie neplăcută din aceste comunităţi. Reprezentanţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor trebui să identifice până miercuri, familiile, bătrânii şi persoanele singure din satele şi cătunele izolate. Trebuie să avem o evidenţă cât mai corectă ca în cazul unor ninsori abundente să intervenim în timp util cu alimente, apă, medicamente şi să asigurăm deszăpezirea drumurilor”, a declarat prefectul Anton Rohian.

“Încercăm să evităm incidentele neplăcute, să avem situaţia sub control şi să putem ajunge în caz de necesitate cât mai repede acolo unde am putea fi solicitaţi. În asemenea situaţii sprijinul celor aflaţi în izolare şi buna cunoaştere a geografiei locului de intervenţie reduc simţitor timpul de indentificare şi ajungere în locurile afectate de nămeţi”, a mai spus prefectul.

De asemenea, prefectul a solicitat autorităţilor şi o situaţie a utilajelor de deszăpezire care acţionează pe drumurile naţionale şi judeţene. Acesta a remarcat că în cazul multor primării a remarcat lipsa din dotare a utilajelor de intervenţie în caz de ninsoare. “Trebuie să avem o altă abordare pe viitor în cazul primăriilor care trebuie să cuprindă în bugetul local achiziţionarea unor asemenea utilaje. Fiecare primărie să se gândească la acest aspect, nu doar să aştepte sprijinul din altă parte, ci să aibă forţa să intervină până sosesc maşinile de deszăpezire. Vom găsi o soluţie”, a mai spus prefectul Rohian. AGERPRES