Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, s-a adresat instanţei de contencios administrativ de la Tribunalul Hunedoara pentru emiterea unei hotărâri prin care primarul municipiului Deva să fie obligat să convoace o şedinţă ordinară a Consiliului Local (CL), în luna iunie, în urma căreia să se constate încetarea mandatelor pentru patru consilieri locali ce au fost excluşi din Partidul Naţional Liberal (PNL).

‘Am cerut instanţei să-l oblige pe primarul municipiului Deva să convoace Consiliul Local în şedinţă ordinară pentru a fi adoptate hotărârile de încetare de drept a mandatelor consilierilor locali care au fost excluşi din PNL. Primarul era obligat să convoace şedinţa ordinară încă din luna mai’, a afirmat prefectul judeţului Hunedoara.

Pe de altă parte, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat, luni, că şedinţa ordinară a CL Deva a fost programată pentru 30 iunie, iar pe ordinea de zi va fi introdus şi un punct referitor la încetarea mandatelor pentru cei patru consilieri ce au fost excluşi din PNL, în luna martie.

Cei patru aleşi locali – Ioan David, Nicolae Oană, Carol Panduru şi Dorel Cuiava – au fost învinuiţi de conducerea PNL Deva că nu au respectat deciziile adoptate în Biroul Politic referitoare la mai multe proiecte de hotărâri ce se aflau în dezbaterea CL Deva. După excluderea lor din PNL, cei patru au continuat să participe la şedinţele CL Deva, cu toate că legalitatea mandatului lor a fost contestată de ceilalţi consilieri membri ai PNL şi PSD. AGERPRES