Fiecare instituţie din judeţul Hunedoara va trebui să facă o expertiză tehnică pentru evaluarea riscului seismic în cazul clădirilor pe care le deţine, a anunţat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, în cadrul şedinţei de bilanţ a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). El a precizat că în urma cutremurului produs luni după-amiază în judeţul Gorj, şi resimţit în Hunedoara, nu au fost înregistrate pagube, aşa cum arată evaluările făcute în teren.

„Sunt foarte mulţumit de activitatea pe care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat-o în anul 2022, iar faptul că membrii care fac parte din această structură sunt prompţi şi eficienţi mă face să cred că putem gestiona orice situaţie problematică pe care o întâlnim la nivelul judeţului Hunedoara. Ieri (luni, n.red.) am avut o situaţie cu care nu ne-am mai confruntat în ultima perioadă, un cutremur care a durat 6 secunde. Din fericire, în urma evaluărilor efectuate de către instituţiile abilitate, nu au fost înregistrate pagube”, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Totodată, prefectul Călin Marian a adus în atenţia membrilor CJSU Hunedoara faptul că fiecare instituţie trebuie să ştie cum să reacţioneze în cazul oricăror situaţii de urgenţă, totodată fiind retransmis şi planul cu privire la riscul seismic.

„De asemenea, am solicitat CJSU să ia o serie de măsuri organizatorice cu privire la anumite probleme cu care ne confruntăm în acest moment. În perioada 2-3 martie vom demara la nivelul administraţiei publice din judeţul Hunedoara o campanie de donare de sânge. În plus, fiecare instituţie va trebui să facă câte o evaluare a riscului seismic pentru fiecare clădire pe care o deţine, prin efectuarea unei expertize tehnice”, a mai menţionat prefectul. AGERPRES