Prefectul de Harghita da asigurari ca manifestatia din 15 martie de la Odorheiu Secuiesc se va desfasura fara incidente

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan (foto), a dat asigurari ca manifestatia Consiliului National Secuiesc (CNS), ce va fi organizata in data de 15 martie, la Odorheiu Secuiesc, se va desfasura fara incidente, iar institutiile statului isi vor face datoria.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a declarat ca primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, impreuna cu organizatorii si reprezentantii Politiei, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a avut o intalnire in care au fost puse la punct detaliile privind mentinerea ordinii si linistii publice pe perioada manifestatiei. Potrivit prefectului, Inspectoratul Judetean de Jandarmi elaboreaza un plan de actiune in acest sens.

Prefectul Strujan a explicat ca, pe 15 martie, reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane si Politiei Rutiere vor opri autobuzele care se vor indrepta catre Odorheiu Secuiesc pentru a verifica daca transportul colectiv se desfasoara potrivit legii. De asemenea, circulatia in Piata Marton Aron, unde are loc manifestatia, va fi oprita inca de dimineata si se vor stabili locuri de parcare speciale pentru autobuzele ce vor aduce participantii la Odorheiu Secuiesc.

Constantin Strujan a infirmat faptul ca au fost mobilizate trupe speciale pentru mentinerea ordinii si linistii la Odorheiu Secuiesc, asa cum a scris un ziar central.