Prefectul de Gorj este nemultumit de ritmul retrocedarii proprietatilor

popescu-bejat.jpgPrefectul de Gorj, Stefan Marian Popescu – Bejat, s-a declarat foarte nemultumit de ritmul solutionarii cererilor inregistrate pe Legea nr. 247/2005.
El a anuntat ca adreseaza “un avertisment public primarilor si comisiilor locale de fond funciar, care nu s-au implicat suficient in ceea ce priveste procesul de retrocedare a proprietatilor”. Prefectul a precizat ca urmatoarea masura este sanctionarea exemplara a celor vinovati.

Potrivit datelor Prefecturii Gorj, pana in prezent, Comisia judeteana a validat, in baza Legii nr. 247/2005, un numar de 2129 de cereri, dintr-un totalul de 50.742, pentru o suprafata de 33.932,9923 hectare, dintr-un care 4.376,1222 hectare teren agricol si 29.556,8701 hectare cu vegetatie forestiera.

Exista astfel unele localitati, precum Capreni si Hurezani, unde nu a fost solutionata nici o cerere, sau altele care nu au facut altceva decat sa separe cererile care nu fac obiectul Legii nr. 2476/2005. In ceea ce priveste terenurile cu vegetatie forestiera, desi s-au validat un numar mare de suprafete, nici pana in prezent nu au fost puse in posesie persoanele indreptatite, depasindu-se cu mult
termenul de 30 de zile prevazut de lege, asemenea aspecte fiind intalnite in localitatile Saulesti, Ticleni, Bolbosi, Jupanesti si Prigoria. “Spiritul legii si dorinta noastra sunt sa restituim proprietatile oamenilor, nu sa ingradim aceasta activitate” – a subliniat prefectul.