Prefectul de Gorj doreşte sancţionarea primarilor care nu participă la şedinţe

andrei liviu.jpgEdilii localităţilor din judeţul Gorj au fost certaţi de către prefectul Liviu Andrei deoarece nu s-au prezentat la şedinţa organizată marţi la sediul instituţiei şi care a avut ca temă recensământul populaţiei şi al locuinţelor.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Gorj, primarii gorjeni aveau ca termen data de 30 aprilie pentru a transmite instituţiei situaţia cu nomenclatura stradală şi numerele administrative. Cu toate acestea, doar 10 primării din totalul de peste 70 au trimis până la momentul şedinţei situaţiile respective.

Liviu Andrei le-a transmis primarilor şi reprezentanţilor primăriilor prezenţi la şedinţă că au un nou termen limită până la care pot trimite datele cu recensământul populaţiei şi al locuinţelor, pentru vineri, până la ora 12.00. “Este o acţiune grea, dar foarte importantă. Tocmai din această cauză vă rog să luaţi legătura cu cei de la Oficiul de Cadastru pentru a nu mai trimite situaţii incomplete. Sunt optimist şi cred că plecarea mai greoaie va duce la un rezultat foarte bun. Din păcate, situaţia actuală este o nereuşită pentru judeţ, dar totul se poate rezolva”, a precizat Liviu Andrei.

Prefectul le-a atras atenţia edililor că cei care nu se vor prezenta de acum înainte la şedinţele organizate de Prefectură vor fi sancţionaţi. “Sunt 23 de primării absente la şedinţă. Nu cred că nu s-a găsit nicio persoană din primăriile respective care să poată înlocui primarul sau chiar viceprimarul. O să încerc să găsesc o cale legală de a-i sancţiona pe aceşti edili care practică starea de indiferenţă”, a mai spus Liviu Andrei. AGERPRES