Prefectul de Covasna vrea sa scoata drapelele secuiesti din institutiile publice

munteanu_codrin.jpgPrefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a solicitat indepartarea drapelelor secuiesti arborate pe Primaria din Sfantu-Gheorghe, pe motiv ca incalca legea.

Codrin Munteanu a declarat ca, potrivit legii privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema tarii, in institutiile publice poate fi arborat doar drapelul Romaniei, iar dupa inregrarea in UE este permisa si arborarea steagului Uniunii.

Potrivit prefectului, cei care au amplasat steagurile secuiesti s-au bazat pe faptul ca ceea ce nu este interzis prin lege, este permis, insa acest lucru nu este corect si este o interpretare gresita a legii.

Munteanu a precizat ca va inainta autoritatilor locale o adresa identica cu cea trimisa de prefectul Gyorgy Ervin, prin care acesta din urma cerea indepartarea din sala de sedinte a CJ si a Prefecturii a drapelului secuiesc, in somatia cu pricina steagul fiind denumit “drapel neidentificabil”.

Prefectul a tinut sa sublinieze ca nu il preocupa joaca de-a drapelele, ci este interesat mai mult de dezvoltarea judetului, dar tine la respectarea legii. Drapelul secuiesc este prezent pe fatada Primariei Sf.Gheorghe si in sala de sedinte a Consiliului Local, precum si in unele localitati din Harghita.