munteanu_codrin.jpgPrefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu si-a propus sa tina, de acum inainte, audiente nu doar la sediul institutiei din municipiul Sfantu Gheorghe, ci si in alte localitati din judet, cu scopul de a fi mai aproape de cetateni si a veni in intampinarea problemelor acestora.

In opinia sa, relatia dintre autoritati si comunitatea locala trebuie abordata dintr-o perspectiva mai eficienta si mai constructiva decat pana acum si trebuie sa aiba in centru interesul cetateanului.

„Apropierea si respectul fata de cetateni trebuie sa primeze, iar autoritatile locale si centrale trebuie sa fie la dispozitia cetatenilor si nu invers. Acesta este motivul pentru care am decis nu numai sa deschid cat mai larg usile prefecturii pentru toti oamenii, dar si sa vin in intampinarea acestora”, a declarat Codrin Munteanu. Drept urmare, prefectul va organiza periodic audiente la sediile primariilor din judet, prima fiind programata pe 25 mai, la primaria municipiului Targu Secuiesc.

Dealtfel, Codrin Munteanu s-a aratat nemultumit in mai multe randuri dupa ce a constatat ca unii reprezentanti ai administratiei locale tergiverseaza rezolvarea problemelor cetatenilor, indeosebi pe probleme de fond funciar, punandu-i inutil pe drumuri pentru a bate pe la diverse usi. Proiectul „Prefectul mai aproape de cetatean” se circumscrie intr-o serie de alte actiuni de acest gen derulate de la numirea sa in functie, printre care se numara adunarile satesti organizate recent in zona Intorsurii Buzaului, in cadrul carora s-a discutat despre problemele crescatorilor de animale si calitatea laptelui.