Noul prefect al judetului Covasna, Codrin Munteanu, si-a propus sa-i puna la treaba pe specialistii din cadrul Compartimentului de integrare europeana si cooperare internationala, aflat in subordinea sa, in scopul atragerii a cat mai multor fonduri europene pentru judet.
Codrin Munteanu sustine ca acest compartiment nu a functionat pana acum in mod corespunzator, iar scopul sau este de a-l scoate in prim-plan si de a sprijini autoritatile locale in vederea intocmirii de proiecte in vederea accesarii fondurilor comunitare.

„Vreau sa depasim stadiul de seminar, trebuie sa scriem proiecte si sa aducem bani pentru comunitate, nu sa stam cu mana intinsa la Bucuresti”, a declarat noul prefect, in varsta de 33 de ani. In cadrul compartimentului respectiv lucreaza trei persoane, care, asa cum a recunoscut si prefectul, s-au remarcat o data pe an, in preajma zilei de 9 Mai, Ziua Europei.

Codrin Munteanu, fost subprefect de Bucuresti, a tinut sa mentioneze ca stie foarte bine activitatea din interiorul Prefecturii Covasna, deoarece a lucrat in cadrul acestei institutii timp de noua ani pe diferite functii de conducere.