Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, care a fost sustinut de PSD pentru numirea in functie, nu se numara printre prefectii inlocuiti, joi, Cabinetul Boc, dupa iesirea social-democratilor de la guvernare.

Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama a declarat ca Munteanu nu este membru de partid si ca a fost sustinut pentru aceasta functie intrucat este un foarte bun profesionist, un ”tehnocrat”, care a parcurs toate etapele unui functionar public.

”Munteanu nu a venit pe functie dintr-un partid, iar profilul sau profesional se muleaza perfect pe legea inaltilor functionari publici, a dat un concurs, era titular”, a declarat Horia Grama, care le-a recomandat democrat-liberalilor sa-l mentina in continuare la conducerea institutiei.

Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu este de parere ca Munteanu ar trebui sa ”gaseasca singur drumul catre usa” din moment ce nu mai beneficiaza de sustinerea politica a unui partid aflat la guvernare. ”Prefectul Codrin Munteanu poate fi un bun profesionist, dar a fost numit si sustinut politic de PSD. Mi se pare onorabil ca in acest moment sa gaseasca si singur drumul spre usa. E o chestiune de onoare”, a declarat Manolachescu, subliniind ca ”personal, nu are nimic cu Munteanu”, fiind doar o chestiune de principiu.