Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, spune că a primit asigurări potrivit cărora FrieslandCampina România nu va închide fabrica Napolact din comuna Baciu. Gheorghe Vuşcan a avut, joi, o întâlnire cu o delegaţie a FrieslandCampina România, condusă de directorul general Jan Willem Kivits, întâlnire la care a participat şi deputatul PSD Aurelia Cristea.

“Am aflat din partea directorului general al FrieslandCampina România, Jan Willem Kivits, că pe termen scurt şi mediu nu se va întâmpla nicio închidere şi nicio relocare a fabricii Napolact din Baciu. Dacă se va întâmpla ceva, angajaţii vor fi anunţaţi cu minimum nouă luni înainte. Se doreşte ca o asemenea posibilitate să nu se întâmple, dacă piaţa de lactate îşi va reveni la nivelul României şi la nivel European”, a declarat, după întâlnire, prefectul Gheorghe Vuşcan.
Directorul de vânzări al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru, a spus că s-a discutat cu autorităţile judeţene şi despre posibilitatea acordării unor facilităţi companiei pe care o reprezintă. “Am rediscutat faptul că nu a fost luată nicio decizie privind închiderea fabricii din Baciu. Am discutat şi despre posibilitatea ca FrieslandCampina să primească facilităţi şi a rămas să continuăm discuţia în această direcţie”, a menţionat Cornel Cărămizaru.

El a vorbit şi despre faptul că piaţa de lactate este în scădere. “Este foarte dificil să operăm pe o piaţă care scade şi în acelaşi timp să fim alături de oamenii noştri, faţă de care avem o responsabilitate mare. Discutăm despre o scădere a consumului. Ca orice companie de pe piaţă, ne străduim să producem mai eficient, într-un mod care să ne permită să continuăm să investim în ceea ce este important, în cazul nostru în brandul Napolact, şi să îmbunătăţim calitatea produselor. Orice companie are un plan pe un an, pe trei, pe cinci ani, şi la fel avem şi noi. Tot ce pot să vă spun este că nu a fost luată nicio decizie de închidere a fabricii din Baciu”, a mai spus Cornel Cărămizaru.

La fabrica Napolact din Baciu lucrează circa 300 de angajaţi. AGERPRES