Prefectul judetului Caras-Severin, Octavian Tunea, a solicitat primarilor din 15 unitati administrativ-teritoriale, situatia resurselor destinate actiunilor in cazul unor situatii de urgenta.

Acesta a reclamat faptul ca 15 dintre edilii judetului, din totalul de 77, nu au raspuns inca la solicitarea prezentarii datelor mentionate. „Primarii trebuie sa inteleaga importanta intocmirii acestui plan de actiune in caz de urgenta, pentru ca, iata, doar acum, in primavara, inundatiile au facut pagube de 32 de milioane de lei”, a subliniat prefectul Octavian Tunea.

Elaborarea acestui document, pe baza schemei cu riscurile teritoriale ale judetului si avand la baza analiza specifica a tuturor factorilor de risc identificati in cadrul unei anumite unitati administrativ-teritoriale, permite comitetelor locale pentru situatii de urgenta, sa adopte masurile cele mai adecvate pentru prevenirea riscurilor, a interventiilor in situatii de urgenta, alocarea resurselor umane, materiale si financiare in mod eficient, precum si stabilirea unui cadru unitar de actiune pentru prevenirea, managementul si gestionarea situatiilor de urgenta, a mai afirmat prefectul judetului. Octavian Tunea a atras atentia si asupra superficialitatii abordarii problemei.

„Aceste planuri trebuie intocmite in modul cel mai serios. In caz contrar, nu toate planurile vor lasa sa se intrevada solutii viabile si reale de prevenire, monitorizare si gestionare a situatiilor de urgenta”, a declarat prefectul de Caras-Severin.