tunea octavian.jpgPrimarii localităţilor Zăvoi, Obreja, Glimboca, Târnova, Constantin Daicoviciu, Buchin, Brebu şi Bucoşniţa din judeţul Caraş-Severin au fost convocaţi de prefectul Octavian Ţunea la o discuţie, având în vedere nemulţumirile lor în ceea ce priveşte intabulările terenurilor din zonă, aprobate de edilul comunei Zăvoi, Antonie Bunei.

„Există o stare de nemulţumire din partea primarilor, care îl acuză pe edilul comunei Zăvoi, Antonie Bunei, de faptul că a intabulat mii de hectare de teren, care nu i-ar aparţine de drept. Este pentru prima dată când se organizează o asemenea acţiune, însă consider că acesta este rolul Instituţiei Prefectului, de a media conflictele şi de a veghea punerea în aplicare a legilor”, a declarat, joi, prefectul Octavian Ţunea.

Nemulţumirea primarilor este legată de faptul că nu îşi regăsesc o parte dintre terenurile destinate păşunatului pe golurile de munte din unitatea administrativ-teritorială Zăvoi. Toate înscrierile în Cartea Funciară a Primăriei Zăvoi au fost făcute în baza unor sentinţe, definitive şi irevocabile, suprafaţa totală înscrisă fiind de 13.232,8 hectare. Primăria Zăvoi nu contestă dreptul de proprietate al celorlalte primării, ci doar amplasamentele, care s-ar fi modificat ca urmare a împăduririlor ce au avut loc de-a lungul anilor.

La discuţii a fost prezent şi directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Caraş-Severin, Gheorghe Roşeţi, care a declarat că fiecare primărie va trebui să-şi identifice terenurile pe care le deţine. Pentru rezolvarea situaţiei, există două variante: reexaminarea dosarelor şi anularea titlurilor de proprietate ale comunei Zăvoi sau, după cum a precizat Gheorghe Roşeţi, angajarea de către primării a unor persoane autorizate, pentru identificarea terenurilor, astfel încât să se arate clar care sunt terenurile ce se suprapun. AGERPRES