Prefectul de Brasov a participat la finalizarea Proiectului pentru invatamant rural

nita_emil.jpgPrefectul judetului Brasov, Emil Nita, s-a intalnit pe 12 decembrie cu reprezentantul Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, Benoit Blarel, care s-a aflat la Brasov cu ocazia incheierii Proiectului pentru invatamant rural, derulat in acest judet timp de patru ani.

Programul a beneficiat de un buget total de 91 milioane de dolari, din care 60 de milioane de dolari au fost alocati de Banca Mondiala.

In baza acestui programului, in judet au fost create sase centre fixe de resurse, in comunele Comana, Voila, Ucea, Vama Buzaului, Prejmer si Jibert, unde au fost pregatite cadre didactice din mediul rural, in sistem de mentorat.

Per total, au beneficiat de acest proiect 526 de profesori si invatatori, din care 429 au primit la final certificate de absolvire, iar 86 atestate ca au urmat cursurile. S-a aplicat si un program de invatamant la distanta, urmat de 139 de dascali.

O alta componenta s-a referit la asigurarea de conditii minime de functionare pentru unitatile de invatamant din mediul rural, 12 scoli primind mobilier. In toate cele 77 de scoli din mediul rural din judet s-au distribuit manuale, dotari educationale si pentru sali de sport.

Programul a vizat si dezvoltarea parteneriatelor intre unitatile de invatamant si comunitatea locala. Rezultatele activitatii copiilor au fost prezentate astazi, in cadrul unui vernisaj, organizat la Aula Universitatii Transilvania. Per total, au fost derulate 28 de proiecte la nivel de judet.

Prefectul Emil Nita a declarat ca acest gen de proiecte pot propulsa judetul Brasov pe locul pe care il merita la nivel national: “Brasovul trebuie sa isi recapete pozitia pe primele trei locuri in tara. Din discutiile cu oficialul Bancii Mondiale a rezultat ca selectarea judetului nostru pentru derularea unui program de o asemenea anvergura nu a fost intamplatoare. Putem deveni un exemplu pentru restul tarii!”.