Prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, afirmă că le-a comunicat primăriilor din judeţ baza legală pe care o are la dispoziţie pentru acordarea de facilităţi către operatorii economici afectaţi de pandemia de coronavirus.

Prefectul a anunţat că, împreună cu colegii din cadrul instituţiei pe care o conduce, a studiat „cadrul legal ce permite consiliilor locale acordarea de facilităţi operatorilor economici de pe raza teritorială”.

„Foarte mulţi agenţi economici au fost nevoiţi să-şi reducă sau chiar să-şi oprească activitatea, motiv pentru care au acumulat obligaţii de plată la bugetele locale, chiar dacă scadenţa acestora a fost amânată, iar pentru reluarea activităţii vor avea nevoie de lichidităţi. (…) Concret, măsurile pot viza scutirea sau reducerea impozitelor şi taxelor locale pe clădirile şi terenurile aflate în proprietatea firmelor, precum şi scutiri de plată a majorărilor de întârziere ale acestora, toate acestea în condiţiile elaborării unor scheme de ‘ajutor de minimis’, cu notificarea Consiliului Concurenţei”, a scris Boboc pe Facebook.

De asemenea, prefectul a precizat că le-a comunicat UAT-urilor şi baza legală pe care Consiliul Judeţean Brăila o are la dispoziţie în vederea acordării de sprijin financiar autorităţilor administraţiei publice locale aflate în dificultate, ca urmare a cheltuielilor neprevăzute ocazionate de criza COVID 19, la cererea publică a primarilor acestor unităţi. AGERPRES