Prefectul de Botoşani face apel la consilierii judeţeni să susţină comasarea spitalelor

roman_cristian.jpgPrefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, a făcut, marţi, un apel la consilierii judeţeni să susţină proiectul de comasare a spitalelor, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” să nu piardă, de la 1 ianuarie 2012, gradul al treilea de clasificare.

”Încerc în acest fel să conştientizăm autorităţile, conducerile spitalelor şi sindicaliştii să se gândească foarte serios la modul în care va arăta reforma în sistemul de sănătate botoşănean, în primul rând în interesul cetăţenilor acestui judeţ”, a afirmat Roman.

Cristian Roman a solicitat, marţi, preşedinţilor filialelor Partidului Social Democrat (PSD), senatorul Gheorghe Marcu, şi Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Florin Ţurcanu, o întrevedere pentru a discuta comasarea spitalelor. Apelul prefectului survine la cinci zile după ce consilierii judeţeni s-au opus iniţiativei de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie.

Iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, nu a fost susţinută de consilierii PSD şi PNL. Autorităţile sanitare susţin că necomasarea spitalelor va genera, în 2012, o finanţare a sistemului sanitar din Botoşani cu 18,5 milioane de lei mai mică decât în acest an. AGERPRES