Prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, intentioneaza sa propuna sanctionarea directorilor institutiilor publice care nu au cheltuit fondurile alocate in acest an pentru realizarea de investitii.
Sorescu a solicitat tuturor institutiilor publice, dar si tuturor administratiilor locale, o situatie a cheltuirii fondurilor atrase de la bugetul de stat, in baza careia vrea sa stabileasca performantele manageriale ale sefilor de unitati bugetare si ale primarilor.

„Mi se pare foarte important ca judetul Botosani sa utilizeze cu chibzuinta, pentru destinatia stabilita, toate fondurile date. Daca nu va fi asa, ma voi ocupa personal sa aplic cele mai drastice masuri, pentru ca nu mi se pare normal sa spunem ca nu avem bani, iar cand avem, nu ii cheltuim”, a declarat, miercuri, prefectul.

Gheorghe Sorescu sustine ca a constatat o lipsa de preocupare in cazul sefilor de institutii publice. El afirma ca executia bugetara va fi unul dintre criteriile de evaluare a activitatii directorilor. Sorescu anunta ca in cazul directorilor cu rezultate slabe, va propune ministrilor aplicarea de sanctiuni care pot merge pana la schimbarea acestora din functie.