Prefectul de Botosani cere regim de urgenta pentru deszapezire

Prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, a solicitat, in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, atribuirea serviciilor de deszapezire a drumurilor judetene in regim de urgenta, in cazul unei situatii de criza provocata de ninsori.

Masura se impune ca urmare a faptului ca, in urma unei contestatii, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a dispus suspendarea procedurii de desfasurare a licitatiei de atribuire a serviciilor de deszapezire a drumurilor de interes judetean organizata de Consiliul Judetean.

“Nu putem astepta la nesfarsit o solutie de la CNSC. Se poate contesta de 100 de ori, dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa stam blocati aici pana la rezolvarea contestatiei. Convocam Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta atunci cand se impune, indiferent de ora din zi sau din noapte”, a afirmat prefectul, care si-a aratat nemultumirea fata de lipsa utilajelor pregatire sa intervina in situatii de ninsoare sau polei.

In momentul de fata, administratorul drumurilor judetene are la dispozitie doar patru utilaje de deszapezire pentru a actiona pe cei 460 de km de drum. CJ a organizat o licitatie pentru inchirierea a inca 35 de utilaje, insa caietul de sarcini a fost contestat de doua ori, de o firma din Satu Mare si de una din Botosani.