Prefectul de Botosani cere executarea silita a presedintelui Consiliului Judetean

Prefectul de Botosani, Cristian Roman, a cerut executarea silita a presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Contac, pentru o suma de 2.046 de lei, reprezentand cheltuielile de judecata dintr-un proces derulat intre Institutia prefectului si presedintele CJ.
Cristian Roman a solicitat unui executor judecatoresc sa puna poprire pe indemnizatia de presedinte al CJ incasata de Contac, dupa ce a investit cu formula executorie hotararea judecatoreasca data, la inceputul acestui an, de magistratii Curtii de Apel Bacau. Cheltuielile de judecata au fost stabilite intr-un proces declansat de Constantin Contac, dupa ce prefectul Cristian Roman a dispus, in 2005, prin ordin, suspendarea din functie a sefului CJ, pe motiv de incompatibilitate intre acesta si fiul sau, Liviu Contac, care ocupa, la acea data, functia de director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, institutie aflata in subordinea CJ.

”Pentru a nu fi acuzat de rautate, am facut adrese pentru a-si achita datoriile, dar domnia sa nu a binevoit. Datoriile sunt fata de Institutia Prefectului, nu fata de persoana Cristian Roman. Acum suntem nevoiti sa recuperam banii statului, dar solutia este apelarea la un executor judecatoresc”, a declarat prefectul. Presedintele CJ considera ca intreaga actiune este una politica. ”El nu are decat sa ma execute, sa puna poprire, sa faca ce vrea. El face multe, dar voi face si eu. Eu nu ma grabesc. Imi pare rau ca este un proces politic”, a afirmat Contac.