Toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor fi verificate în baza unui ordin semnat de prefectul Dan Şlincu, pentru a se stabili dacă acestea sunt sau nu pregătite pentru începerea noului an şcolar. Prefectul de Botoşani a decis constituirea a trei comisii de control, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Direcţiei de Sănătate Publice şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe, care se vor deplasa în şcoli în perioada 8-23 august.

„Sarcina acestor comisii este de a verifica stadiul pregătirii unităţilor şcolare pentru pregătirea anului şcolar 2019- 2020. Pentru fiecare unitate şcolară va fi întocmită o fişă tehnică centralizatoare care cuprinde toate constatările, deficienţele şi măsurile impuse. Raportul final va fi prezentat în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului prefectural care va avea loc la sfârşitul lunii august”, a afirmat Şlincu.

La nivelul judeţului Botoşani funcţionează 121 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, cărora le sunt arondate 473 de grădiniţe, şcoli şi licee. De asemenea, în judeţ funcţionează şi două unităţi de învăţământ speciale. AGERPRES