Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani a atacat în instanţă bugetul pentru drumurile judeţene şi comunale pe 2021 adoptat de Consiliul Judeţean, pe motiv că repartizarea fondurilor către administraţiile locale a fost nejudicioasă, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, prin acţiunea deschisă la Tribunalul Botoşani este contestată Hotărârea 64/2021 a CJ privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor pentru drumurile judeţene şi comunale.

„Am făcut adresele de înştiinţare către toate UAT-urile (n.r.- unităţile administrativ-teritoriale), inclusiv CJ, referitoare la atacarea acestei hotărâri de CJ privind repartizarea sumelor. Asta înseamnă că conducătorii UAT-urilor trebuie să blocheze acele sume. Există două precedente referitoare la aceste alocări bugetare pentru drumuri, unul în 2008, unul în 2012. Ambele acţiuni au fost câştigate în instanţă”, a afirmat Nechifor.

Suma totală alocată pentru finanţarea cheltuielilor pentru drumuri la nivelul judeţului Botoşani a fost de 13,2 milioane de lei. AGERPRES