Prefectul de Bistrita-Nasaud este acuzat de complicitate la deturnare de fonduri

Liderul PC Bistrita-Nasaud, Ionel Tompa, a declarat ca, in situatia in care prefectul judetului acuza Consiliul Judetean de deturnare de fonduri fiindca a cedat o cladire pentru o suma prea mica, si Consiliul il poate acuza pe acesta de complicitate la deturnare de fonduri.
Aceasta, pentru ca prefectul Szilagyi Ioan a semnat hotararea respectiva a Consiliului Judetean si i-a dat avizul de legalitate. Tompa, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a declarat ca acuzatiile prefectului Szilagyi Ioan sunt neintemeiate. Vicepresedintele CJ a apreciat ca, in situatia in care prefectul a considerat ca hotararea luata de Consiliu a fost ilegala, avea posibilitatea sa o atace in contencios-administrativ, insa nu a facut acest lucru.

“Intr-adevar, nu exista prea multe cladiri in proprietatea statului pe care sa le dam unor institutii nou infiintate. Unele imobile, cum a fost si cel incredintat Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, au fost cedate prea usor, recunosc acest lucru. Pe de alta parte, nici Institutia Prefectului nu a fost de acord sa colaboreze cu noi fiindca am fi gasit alte solutii pentru ca Agentia de Plati sau Agentia SAPARD sa aiba un sediu